În perioada 9-10 noiembrie 2024, va avea loc cea de-a 11-a ediție a Festivalului „D’ALE PORCULUI”, un eveniment gastronomic dedicat preparatelor tradiționale bihorene din carne de porc.
Participanții vor putea savura cârnați, caltaboși, toroș, jumări și alte bunătăți locale, toate gătite pe loc și acompaniate de pălincă și vin fiert. Atmosfera va fi animată de muzică și dansuri populare, recreând atmosfera sărbătorilor de altădată.
Festivalul marchează, de asemenea, deschiderea sezonului sărbătorilor de iarnă 2024-2025 în România. Evenimentul va include și a treia ediție a competiției „D’ALE PORCULUI PRO”, unde echipe de bucătari profesioniști din județele, orașele și comunele țării se vor întrece în arta culinară.
De asemenea, festivalul va găzdui târgul de produse tradiționale locale „FAIN DIN(ing) BIHOR”, oferind vizitatorilor ocazia să descopere și să cumpere delicatese din zonă.