Zona ERA © MyOradea (apr. 2023)
Consiliul Local Oradea a aprobat un parteneriat cu CNAIR și CJ Bihor pentru construirea a șase pasaje pietonale peste șoselele aglomerate. Primarul Florin Birta a subliniat importanța investiției.
Centura Oradea 1 septembrie 2023 13:14

Consiliul Local Oradea a aprobat în unanimitate un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Consiliul Județean Bihor pentru construirea a șase noi pasaje pietonale în oraș.


Primarul Florin Birta a subliniat că finanțarea pentru aceste pasaje pietonale provine de la CNAIR, cu accent pe zonele aglomerate din jurul centurii Oradea și a altor șosele importante.


În prima etapă, asociațiile se vor ocupa de documentațiile necesare investițiilor, inclusiv Studiile de Fezabilitate. După aceasta, se va stabili cine va implementa proiectele. Cele șase parteneriate aprobate vizează diverse locații, precum Calea Aradului, Czaran Gyula, Calea Sântandreiului, DN 79, strada Apateului și DN 76.


Unul dintre pasaje va fi suprateran și va conecta strada Traian Blajovici cu zona Leroy Merlin, în apropierea noii săli polivalente. Celelalte cinci pasaje vor fi subterane, având scopul de a facilita traversarea sigură a șoselelor aglomerate și de a reduce congestia traficului rutier.


Aceste proiecte sunt văzute ca necesare pentru îmbunătățirea accesibilității și pentru reducerea accidentelor rutiere.


MyOradea
Harta
Calendar
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri