© MyOradea
A fost anunțată data oficială în care se vor ține alegerile locale în 2024. Vezi secțiile de votare din Oradea. Informații utile legate de alegerile locale din Oradea.
5 ianuarie 2024 13:20

Am intrat într-un an electoral. În acest an s-a întâmplat ca toate procesele electorale de importanță majoră să se nimerească în același an. În decursul anului 2024 vom avea datoria de a vota și pentru președintele țării, și primarul orașului, și președintele consiliului județean, dar și din eurodeputații români pentru europarlamentare.

🗓️ Data alegerilor locale: 9 iunie 2024

Alegerile locale din 2024 în România vor avea loc în data de 9 iunie 2024. Cele prezidențiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare în decembrie.

În 21 februarie a fost anunțată data oficială pentru alegerile locale (care au fost comasate cu cele europarlamentare în aceeași zi de 9 iunie).

Secții de votare Oradea

© AEP Registrul Electoral

Pe site-ul oficial al AEP Registrul Electoral (registrulelectoral.ro) poți afla care este secția ta de votare, după CNP și numele de familie. Rezultatul îți va prezenta exact locația unde ești repartizat pentru a vota, în apropiere de tine.

Dacă ai nevoie, poți vedea lista completă cu secțiile de votare din Oradea în fișierul PDF oficial de pe site-ul oficial AEP. Documentul a fost actualizat ultima oară în 2008. Pentru siguranță, verifică secția ta prin linkul acesta.

© AEP Registrul Electoral

De ce să votez la alegerile locale?

© MyOradea
 1. Influențarea Deciziilor Comunitare
  Votul la alegerile locale îți dă puterea de a influența deciziile care afectează direct comunitatea ta, de la infrastructură la politici educaționale.
 2. Responsabilitate Civică
  Votul este o responsabilitate civică fundamentală care susține democrația și asigură că vocea ta este auzită.
 3. Impact Imediat
  Deciziile luate la nivel local au adesea un impact mai imediat și vizibil asupra vieții de zi cu zi decât cele la nivel național sau internațional.
 4. Alegerea Liderilor Locali
  Prin vot, alegi liderii care vor gestiona serviciile esențiale, cum ar fi educația, sănătatea și siguranța publică.
 5. Promovarea Transparenței și Responsabilității
  Participarea la alegeri sporește transparența și responsabilitatea liderilor locali.
 6. Exprimarea Opiniei Personale
  Votul este un mod direct de a-ți exprima opiniile și preferințele cu privire la modul în care este condusă comunitatea ta.
 7. Impact asupra Viitorului
  Alegerile locale influențează viitorul comunității tale, afectând generațiile viitoare.

Alte informații

Alegeri Locale 2020 © Bihon.ro
 • Rezultatele din 2020
  Primarul actual, Florin Birta, din partidul PNL, a câștigat votul pentru Primar al Oradiei cu 70%, la alegerile locale din 2020. Tot PNL a câștigat și Consiliul Local, cu 65%.
 • 18 milioane de votanți în România
  „Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 decembrie 2023 este de 18.948.047”, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă.

* Vom continua să actualizăm acest articol cu informații noi și completându-le pe cele deja existente. Dacă vrei să ne trimiți o sugestie, te rugăm să ne contactezi.


MyOradea
Harta
Calendar
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri