© Ambiflux
Sală de sporturi cu 2.000 locuri și capacitate de 2.500 persoane. Echipa orădeană de baschet a sărbătorit aici trei campionate naționale.

În inima municipiului Oradea se află Arena Antonio Alexe, o clădire emblematică și plină de istorie, recunoscută ca fiind cea mai veche arenă multifuncțională din zonă. Cu o capacitate de bază de aproape 2.000 de locuri, această sală a fost ridicată în anii ’70 și a început să fie folosită în anii ’80, devenind rapid un punct de referință pentru comunitate.

Arena a fost martoră la unele dintre cele mai remarcabile momente din istoria sportului local, în special în baschetul masculin. Echipa orădeană a sărbătorit aici trei campionate naționale și a avut performanțe impresionante în competiții internaționale, cum ar fi Basketball Champions League și FIBA Europe Cup, ajungând chiar până la semifinale.

Pe lângă baschet, Arena Antonio Alexe a găzduit o serie de evenimente sportive importante care au atras atenția publicului larg. Printre acestea se numără FIBA EuroBasket Women 2015, finala Ligii Campionilor la Judo, și Trofeul Carpați la handbal, pentru ambele categorii, masculin și feminin.

Dar Arena Antonio Alexe nu este doar un loc pentru sport. Aceasta s-a dovedit a fi un spațiu versatil, ideal pentru o gamă largă de evenimente, de la concerte la congrese, spectacole, expoziții, târguri și conferințe. Deși capacitatea standard este de 1.998 de locuri pe scaune, sala poate fi adaptată pentru a primi până la 2.500 de persoane, făcând-o perfectă pentru evenimente de mari dimensiuni.

Cu o istorie bogată și o versatilitate impresionantă, Arena Antonio Alexe continuă să fie un simbol al comunității din Oradea, aducând împreună oameni din diverse domenii, fie că este vorba de sport, cultură sau educație.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri