© IISA
Oradea găzduiește istoricul Campionat European de Înot în Ape Înghețate, cu peste 300 de participanți din 27 de țări. Între 1 și 4 februarie, la Bazinul Olimpic în aer liber din parcul Brătianu.
Parcul Brătianu 1-4 februarie 2024

🥶

În perioada 1 – 4 februarie, Oradea devine gazda primei ediții a Campionatului European de Înot în Ape Înghețate, un eveniment care adună peste 300 de înotători din 27 de țări. Competiția va avea loc în bazinul olimpic în aer liber din Parcul Brătianu și va include probe de înot clasic în ape cu o temperatură sub 5 grade Celsius.

Printre participanți se numără legende ale acestui sport extrem, iar lotul României este coordonat de Paul Georgescu, campion mondial în proba de 500 de metri. Georgescu a contribuit semnificativ la popularizarea acestui sport în România.

🏊

Campionatul European este organizat de IISA (International Ice Swimming Association) în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) și CSM Oradea. Evenimentul va include probe de 50 de metri, 100 de metri, 250 de metri, 500 de metri și 1.000 de metri în diferite procedee, iar festivitatea de deschidere va avea loc în seara zilei de 1 februarie.

Paul Georgescu, președintele Asociației Sportive Ice Swimming and Open Water, a declarat că se așteaptă ca temperatura apei să fie între 2 și 4 grade Celsius, iar sportivii vor avea facilități precum două ciubere și o saună pentru recuperare.

Paul Georgescu © WOWSA

Oradea, cu infrastructura sa, va găzdui aproximativ 1.000 de persoane, iar competiția este așteptată să fie un spectacol de anvergură. Ovidiu Tirla, un fost poloist și arbitru de înot și polo, reprezentant al orașului gazdă, a subliniat mândria de a aduce la Oradea cei mai împătimiți sportivi ai acestei discipline.

🇧🇬🇩🇪🇵🇱

Printre „legendele” înotului în ape înghețate prezente la eveniment se numără Petar Stoychev din Bulgaria, Christof Wandratsch din Germania, și King și Queen of Ice: Marcin Szarpak din Polonia și Alissa Fatum din Germania.

Campionul Paul Georgescu, recunoscut pentru performanțele sale istorice în înotul în ape înghețate, aduce un plus de prestigiu evenimentului, fiind primul bărbat din lume care a înotat o „milă înghețată” în Antarctica și medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate.

Program internațional © IISA

MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri