© Primăria Oradea
Oradea sărbătorește 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, erou al luptei pentru dreptate și identitate națională. Concertul începe la 20:00. Duminică (23 iunie), în Piața Unirii, începând de la ora 10:00.
Piața Unirii 23 iunie 2024 10:00 - 22:00 Intrare liberă

Oradea sărbătorește 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, erou al luptei pentru dreptate și identitate națională.

Duminică, 23 iunie, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Primăria Oradea și alte organizații locale organizează o serie de evenimente speciale pentru a marca această aniversare.

Programul zilei:

  • 10:00 – 11:00: Ceremonial militar și religios la bustul lui Avram Iancu din Parcul Traian. Artista Anamaria Gal va susține un moment muzical.
  • 11:30 – 13:30: Simpozion bicentenar și lansarea numărului omagial al revistei „Identitatea Națională” la Primăria Oradea, sala Traian Moșoiu.
  • 19:00 – 19:30: Depunere de flori la placa comemorativă „Avram Iancu” de pe strada V. Alecsandri nr. 8, cu participarea Societății Cultural Patriotice Avram Iancu și a Corului Avram Iancu Beiuș.

Concert folcloric în Piața Unirii:

De la ora 20:00, în Piața Unirii va avea loc un concert folcloric cu cei mai iubiți artiști români, inclusiv Nicolae Furdui Iancu și grupul instrumental „Crai-Nou”, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu și mulți alții.

Concertul va începe solemn cu sunetul tulnicului din Turnul Primăriei, urmat de un spectacol susținut de tulnicărese și acompaniat de toaca lui Cristian Strugar. Zece soldați în uniforme militare pașoptiste vor apărea la începutul și la finalul concertului.

Prezentarea evenimentului:

Spectacolul din Piața Unirii va fi prezentat de Marius Ciprian Pop și acompaniat de orchestra „Rapsodia Bihoreană” sub conducerea profesorului Liviu Buțiu.

Intrarea este liberă pentru toți participanții.

Sunteți așteptați la celebrarea a 200 de ani de la nașterea unei personalități emblematice a istoriei naționale, Avram Iancu.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri