Inaugurarea picturii murale din Parcul Ion C. Brătianu numită "Dream Big". Realizat de patru artiști orădeni. Pictat pe o suprafață de 660 m2. Colaborare dintre Visit Oradea și Asociația D’Art.
Parcul Brătianu 2 decembrie 2023 15:00 - 20:00 Intrare liberă

🗓️ Program

Toate activitățile se vor petrece chiar în parcarea Parcului Ion C. Brătianu, între orele 15:00 și 20:00. Vezi mai jos lista cu activități și ora la care se petrece:

  • Workshop graffiti & street art pentru tineri
    15:00 – 17:00
  • Sesiune live hip hop/NY house cu Dj Rubbish Ending
    15:00 – 20:00
  • Truck Bers Nova & Street Food truck
    15:00 – 20:00

🎨

În data de 1 noiembrie, orașul Oradea a devenit martorul unui proiect de artă urbană de anvergură, denumit „Dream Big”. Acesta a luat naștere în parcarea Parcului Brătianu, unde un colectiv de patru artiști locali remarcabili – Roxana Netea, Cristian Sabău, George Hociung și Ervin Racz – a transformat un spațiu obișnuit într-o operă de artă vibrantă și inspiratoare. Muralul, care se întinde pe o suprafață impresionantă de 660 de metri pătrați, este menit să fie o sursă de inspirație și un îndemn la curaj pentru tineri și adulți deopotrivă, încurajându-i să viseze fără limite.

🫧

Tema centrală a muralului este reprezentată de trei copii care suflă baloane de săpun, un simbol puternic pentru aspirațiile și imaginația fără frontiere caracteristice copilăriei. Această lucrare de artă nu este doar un element decorativ, ci și un mesaj profund despre posibilitățile neexplorate și despre speranța care ar trebui să ne călăuzească în viață.

🖼️

Finanțarea proiectului a fost asigurată prin programul de bugetare participativă din anul 2002, demonstrând angajamentul comunității locale față de promovarea artei și culturii. Inițiativa a fost realizată prin colaborarea strânsă între Visit Oradea și Asociația D’Art, sub coordonarea artistei Roxana Netea, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Bihor. Prin acest proiect, orașul Oradea își reafirmă statutul de centru cultural și artistic, subliniind importanța artei urbane ca formă de expresie modernă și accesibilă.

🧑‍🎨

Vezi un motaj video din timpul realizării picturii murale. Poți vedea artiștii în timp ce trasează liniile și colorează peretele.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri