© Bihoreanul
Florin Birta este primarul actual al orașului Oradea, fiind la al doilea său mandat. Află mai multe detalii despre educația și experiența sa, viața personală și profesională.

Cine e Florin Birta?

În anul 2024, Florin Birta a câștigat al doilea mandat de primar în Oradea, cu peste două treimi din voturi. Așa cum a câștigat și primul său mandat.

Numele complet este Florin-Alin Birta. Are vârsta de 41 de ani, fiind născut în 25 iunie 1983. Aici, în orașul pe care îl conduce, s-a născut și a crescut. Este căsătorit cu Patricia Mariana Birta, fiind la a doua lui căsătorie. Are 3 copii, doi băieți și o fetiță născută în 2022. 

Și-a luat diploma de licență în drept în Arad, iar diploma de master în drept administrativ la Oradea. Pentru 7 ani a fost președintele CSM, Clubul Sportiv Municipal Oradea. Apoi a primit funcția de viceprimar în Oradea din 2016, alături de primarul de atunci Ilie Bolojan. După ce acesta a câștigat poziția de președinte al Consiliului Județean Bihor, Florin Birta a câștigat primul său mandat în funcția de primar în Oradea.

Pe parcursul primului său mandat, Florin Birta a continuat dezvoltarea orașului Oradea, după inerția puternică creată de Ilie Bolojan. Proiectul său major a fost rețeaua celor șapte pasaje din Centrul Civic. Pe lângă aceasta, multe parcuri și piațete au fost modernizate sau create, au fost atrase firme industriale importante, au fost terminate parcări subterane și supraetajate, străzi și bulevarde reabilitate, Sala Polivalentă Oradea Arena, Incubatorul de Afaceri, linie nouă de tramvai, promenadă modernă pe malul Crișului, modernizări la spitale, și altele.

Îi urăm mult succes domnului primar Florin Birta pentru al doilea său mandat ca primar al municipiului Oradea.


 • MyOradea
  Harta
  Arhiva
  Vremea
  Știri
  Evenimente
  Articole
  Locuri