© MyOradea
Clădirile emblematice ale orașului Oradea cuprinse în paginile cărții lui Liviu Borcea din 2003. Descoperă istoriile palatelor din Oradea, a instituțiilor, școlilor, tramvaiului, aeroportului și altele.
31 ianuarie 2024

📖

Lucrarea publicată în 2003 la Oradea de Liviu Borcea și Editura Arca surprinde o captură a clădirilor din Oradea în acei ani precum și frumoasa istorie a fiecărui dintre clădirile incluse. Cartea tip mini-enciclopedie se numește „Memoria Caselor” și se poate închiria de la Biblioteca din Oradea.

🏛️

Printre clădirile din lucrare se numără: Primăria Oradea, Gara Mare, Palatul Baroc, Cetatea Oradea, Palatul Vulturul Negru, Palatul Episcopiei Greco-Catolice. Mai sunt și alte subiecte interesante precum istoria tramvaiului, aeroportului, Șirul Canonicilor.

📜

Printre articolele istorice din carte se găsesc numeroase povestiri, legende, întâlniri și accidente, toate petrecute la Oradea peste ani. Află despre asediile asupra Cetății Oradea, evenimentele politico-istorice din casele de aici, clădiri demolate și ce s-a construit în locul lor, etc.

Imagini cu pagini întregi

Mergi prin câteva pagini întregi selectate din lucrarea lui Liviu Borcea. Dă zoom pe o imagine pentru a putea citi textul sau a vedea fotografiile și schițele mai clar.

Imagini cu detalii

Vezi câteva capturi cu detalii din lucrare. Imagini vechi, schițe și alte curiozități.

Răsfoiește toată cartea (VIDEO)

Vezi un flip-through video prin toată cartea cu mici pauze asupra câtorva imagini selectate.

Detalii despre carte

  • „Memoria caselor” de Liviu Borcea
  • Publicată de Editura Arca în 2003 la Oradea
  • ISBN: 973-86504-0-2
  • Închiriată de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din municipiul Oradea

MyOradea
Harta
Calendar
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri