© Revista Familia
O întâlnire-eveniment cu scriitorul Mircea Cărtărescu. Dialog alături de criticul literar Dan-Liviu Boeriu. Parte din seria "Întîlnirile Familia". Acces pe bază de bilet gratuit.
Universitatea din Oradea 2 martie 2024 17:00 - 19:00 Bilet gratuit

👉 UPDATE: Datorită interestului mare pentru eveniment, a fost anunțată mutarea acestuia pentru a suplimenta numărul de locuri. Se va ține în Aula Magna a Universității din Oradea.

O întâlnire de excepție cu celebrul scriitor Mircea Cărtărescu va avea loc pe 2 martie, de la ora 17:00, la Universitatea din Oradea, în Aula Magna. Evenimentul este organizat de Revista Familia și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, în colaborare cu Editura Humanitas, Muzeul Țării Crișurilor – Complex muzeal, Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea.

Sub titlul „Aventura literaturii”, dialogul dintre Mircea Cărtărescu și criticul literar Dan-Liviu Boeriu promite să fie o călătorie fascinantă prin lumea literaturii.

Mircea Cărtărescu, recunoscut pentru operele sale traduse în peste 30 de limbi, este considerat unul dintre cei mai importanți scriitori români ai ultimelor decenii. Opera sa diversă cuprinde poezie, proză scurtă, romane, cărți pentru copii, jurnale și critică literară, evidențiindu-se prin complexitate și originalitate.

Printre lucrările sale remarcabile se numără trilogia Orbitor, epopeea postmodernă Levantul, volumul de proză scurtă Nostalgia, precum și romanele recente Solenoid și Theodoros.

Pe parcursul carierei, Cărtărescu a fost distins cu numeroase premii literare internaționale prestigioase, inclusiv Premiul Thomas Mann și Premiul FIL pentru Literatură în Limbi Romanice. Romanul Solenoid, tradus în limba engleză de Sean Cotter, a fost recent recompensat cu Los Angeles Times Book Prize for Fiction.

© Humanitas

Dan-Liviu Boeriu, partenerul de dialog al lui Cărtărescu pentru această întâlnire, este un critic literar de seamă și redactor asociat al revistei Familia, cunoscut pentru contribuțiile sale valoroase în literatura română.

Bilet Gratuit

Accesul la eveniment este gratuit, dar necesită obținerea unui bilet. Un număr limitat de 150 de bilete gratuite poate fi ridicat de la recepția Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor, în perioada 27-29 februarie, între orele 9:00 și 18:00.


 • MyOradea
  Harta
  Calendar
  Arhiva
  Vremea
  Știri
  Evenimente
  Articole
  Locuri