© FOTO: Teatrul de Stat Oradea / Orchestra's Conductor
A treia ediție a unei competiții internaționale are loc în Oradea, la Teatrul de Stat. Dirijori de orchestră din întreaga lume vor participa, alături de manageri de instituții de cultură și muzicieni talentați.
Teatrul Regina Maria 26 aprilie - 6 mai 2024

Competiția Dirijorilor Orchestrei, organizată de asociația non-profit Geros, a ajuns la cea de-a treia ediție, care se va desfășura în Oradea, România, între 26 aprilie și 2 mai 2024. Evenimentul este coordonat de Maestrul Cristian Orosanu și își propune să sprijine descoperirea de noi talente în domeniul dirijatului.

Un concept inovativ din sfera competițiilor de dirijori, în care membrii orchestrei sunt cei care aleg câștigătorii!

Visit Oradea

O noutate a acestei competiții este că dirijorii candidați vor avea șansa unică de a fi selectați direct de muzicienii orchestrei, fiind invitați ulterior să conducă orchestra la un eveniment viitor. Excepție face doar faza inițială a competiției, unde există un juriu, însă, în etapele ulterioare, președintele competiției va supraveghea desfășurarea evenimentelor fără a participa la vot.

© orchestrasconductor.com

Pentru această ediție, organizată în colaborare cu Filarmonica din Oradea, candidații de orice naționalitate, fără limită de vârstă, au fost invitați să aplice în perioada 1 octombrie 2023 până pe 15 ianuarie 2024. Faza inițială a competiției s-a încheiat cu succes, înregistrându-se peste 200 de candidați din întreaga lume, ceea ce demonstrează un interes și entuziasm mare din partea acestora pentru conceptul unic al competiției de dirijat. Organizatorii adresează mulțumiri și felicitări tuturor participanților.


MyOradea
Harta
Calendar
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri