Expoziție de pictură din regiunea europeană carpatică, cu participarea a 61 de artiști, șase dintre care sunt români. Vernisajul va avea loc în 8 septembrie 2023, de la ora 17:00.
Muzeul Țării Crișurilor 8 sept - 8 oct 2023 Cu plată

La inițiativa Galeriei de Artă Modernă din Przemyśl (Polonia) și coordonată de Janusz Cywicki, se organizează la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea Trienala „Pătratul de Argint”.

Expoziția își are prima ediție în anul 1994. A început ca un eveniment bienal, adică se organiza din doi în doi ani, la nivel internațional. Însă din 2003 a devenit trienală, pentru a avea loc doar la fiecare trei ani.

Această manifestare artistică are ca scop principal „de a promova și, în același timp, de a documenta lucrările artiștilor care, de decenii, au trăit în țările acestei regiuni, pe cât de apropiate, pe atât de bine închise”

Muzeul Țării Crișurilor

Juriul polonez a selectat 61 de artiști pentru a participa în finală, șase dintre care sunt români:

 • Gabriela Bohnstedt Gavrilaş
 • Teodora Laura Ghinea
 • Gabriela Luciana Kiraly
 • Adriene Greti Papiu
 • Nicolae Suciu
 • Mihaela Tătulescu

Vor fi acordate premii în urma jurizării finale, anume: „Grad Prix”, „Premiul Voievodatului Podkarpackiego”, „Premiul Primăriei orașului Przemyśl” și „Premiul Electromantaj Przemyśl”.

Expoziția va fi prezentată publicului de către dr. Aurel Chiriac, curatorul pentru România al Trienalei, de Janusz Cywicki, directorul Galeriei din Przemyśl, cel care a pus bazele acestei manifestări artistice, în 1994, iar din partea instituției muzeale va vorbi Darius Martin, muzeograf, Secția de Artă. Publicul va putea vizita expoziția pînă în 8 octombrie 2023.


 • MyOradea
  Harta
  Calendar
  Arhiva
  Vremea
  Știri
  Evenimente
  Articole
  Locuri