© Primăria Oradea / Arhitectural Oradea
Primăria Oradea a finalizat prima etapă a renovării Palatelor Adorjan I și II, două clădiri istorice din centrul orașului. Fațada primului palat a fost reabilitată complet, regăsind gloria sa din trecut acum într-o epocă nouă.
19 octombrie 2023 19:34

Miercuri, în 18 octombrie, Primăria Oradea a anunțat că se demontează schelele de la Palatul Adorjan I de pe strada Patrioților. Prin urmare, reabilitarea acestei fațade care se vede dinspre Teatrul Regina Maria este finalizată.

Pagina Arhitectural Oradea de pe Instagram au postat acum câteva zile un videoclip scurt din timpul restaurării, mai exact a unor detalii ornamentale din ipsos, 928 la număr. Vezi clipul aici.

Aceasta a fost prima etapă a renovării Palatelor Adorjan I și II, două clădiri istorice din centrul orașului. Lucrările includ reparații la acoperiș, înlocuirea elementelor de tablă zincată, reparații la jgheaburi și burlane, restaurarea elementelor decorative, precum și recondiționarea tâmplăriilor.

Următoarea etapă vizează renovarea Palatului Adorjan II. Această inițiativă face parte din programul de reabilitare a clădirilor istorice din centrul orașului și este realizată în valoare de 2.878.283,05 lei fără TVA, de către S.C Abed Nego SRL Oradea.


MyOradea
Harta
Calendar
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri