© ibmf.ro
A doua ediție a concertului. Concert extraordinar de muzică bizantină susținut de grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale din București. Prețul biletului este de 15 lei.
Arena Antonio Alexe 4 aprilie 2024 19:00 - 21:00 Cu plată

🕯️

În aprilie, județul Bihor va găzdui zeci de concerte de Paște sub titlul „Lumină din Lumină”, ajungând la cea de-a doua ediție. Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, împreună cu Liviu Buțiu și Horea Abrudan, au anunțat evenimentele, care vor începe cu un concert mare în Oradea.

🎶

Concertul de deschidere va fi pe 4 aprilie la Arena Antonio Alexe, cu participarea grupului TRONOS și a artiștilor Maria Coman, Antonela Ferche – Buțiu, Alexandra Chira și Elena Buda. Biletele costă 15 lei și se pot cumpăra cash de la casieria Teatrului Regina Maria.

📺

Concertul va fi și difuzat pe TVR în 3 mai. Seria de concerte se va întinde peste tot în județ, ultimul concert având loc în 28 aprilie. Evenimentul este organizat de autoritățile locale și diverse instituții culturale și religioase din Bihor.

Despre Grupul Psaltic TRONOS

Grupul Psaltic TRONOS de la Catedrala Patriarhală este cel mai renumit grup de muzică bizantină din România. A fost numit astfel de Patriarhul Daniel în 2007. Conducătorul lor, părintele Arhidiacon Mihail Bucă, a ajutat grupul să cânte în multe locuri, inclusiv în biserici și instituții culturale.

Grupul, format din membri ai catedralei și alții pasionați de muzică bizantină, lucrează la promovarea acestei muzici. Au primit mai multe premii și au produs CD-uri și DVD-uri. Membrii pun accent pe interpretarea corectă și respectul pentru textul liturgic.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri