În curând începe Oradea Festifall, cel mai important eveniment anual al Oradiei. A fost anunțat programul principal al festivalului, care se va desfășura în 5 zone și pe 3 scene.
26 septembrie 2023 14:22

A fost anunțat programul și alte detalii cu privire la cel mai important eveniment al anului din Oradea, anume Oradea Festifall 2023. Acesta urmează să aibă loc între 12 și 15 octombrie 2023.

Sunt pregătite peste 100 de spectacole, care se vor ține pe 3 scene. Iar activitățile se vor petrece în 5 locații iconice din Oradea. Peste 400 de artiști invitați, locali, naționali și internaționali.

Este cea mai complexă și ambițioasă ediție a zilelor orașului Oradea de până acum.

Alexandru Chira, APTOR

Epicentrul evenimentului va fi Piața Unirii. Aici vor fi găzduiți cei mai importanți artiști ai evenimentului. Pe pietonala Vasile Alecsandri va bucura cu artiști stradali.

Palatul Episcopal Greco-Catolic va fi redeschis în cele 3 zile ale evenimentului. Aici vor exista expoziții ale artiștilor locali, lucrări ale studenților facultății de artă ale Universității Oradea și Universitatea Creștină Parțium. În premieră va exista și un târg de fashion sustenabil, cu designer locali și regionali.

Piața Ferdinand va fi scena pentru distracție urbană, cu DJ seturi ai DJ-lor locali și invitați. Aici va fi și zona de food trucks, zonă de baruri. Zona din spate, Piațeta Moscovei va fi dedicată activităților pentru copii.

De asemenea, în premieră va fi folosită și pietonala Libertății, cea de pe malul Crișului. Aici va fi a treia scenă, cu program muzical colorat, pentru muzică internațională și jazz.

Se va mai ține și un spectacol aerian, o trupă de 15 acrobați din Spania cu peste 25 ani de experiență. Aceștia vor combina dans, acrobație, muzică, proiecție live, la peste 30 metri înălțime, în Piața Unirii. Vor fi ancorați de o macara. Vor performa seara în 13 și 14 octombrie.

Dintre artiști internaționali, legendarul pianist francez Richard Clayderman vine în Oradea. Acesta va cânta la ora 20:00 în 15 octombrie, împreună cu 12 instrumentiști ai Filarmonicii de Stat din Oradea.

Tot din Franța mai vine și trupa de bossa nova Nouvelle Vag. În premieră pentru publicul orădean, imediat după pianistul Clayderman.

Vor mai urca pe scenă și trupele Moonlight Breakfast, Loredana Groza și Mădălina Pavăl Orchestra. Loredana Groza va deschide festivalul. Acestora li se vor alătura trupele locale cunoscute Nor și Celelalte Cuvinte.

Se va mai ține și un spectacol de drone dedicat istoriei orașului Oradea. Cel mai mare organizat în oraș, folosind 300 de drone.

Teatrul Szigligeti, Teatrul Regina Maria, Filarmonica de Stat Oradea, Muzeul Țării Crișurilor au răspuns pozitiv apelului și oferă gratuit activități culturale pentru publicul orădean în perioada festivalului.

Artiștii stradali vor veni din 3 țări. Aceștia vor fi Light Drummers din Italia, Steampunk Travelers din Germania și Light Walkers din Cluj-Napoca.

Programul este finalizat în proporție de 80%, doritorii putând încă să mai aplice pentru a putea participa la festival. Vezi mai multe detalii pe oradeafestifall.ro.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri