Alte denumiri: Pietonala din Ioșia
Piațeta luminată seara © Florin Birta (apr. 2023)
Dotată cu un aranjament special de lumini și apă pentru seri speciale. Așezată în apropiere de Biserica Sfântul Duh Mângâietorul și Sala Sporturilor Antonio Alexe. Se află în zona Ioșia Nord.

Conform Primăriei Oradea, piațeta a fost pavată cu plăci din beton compozit, realizate dintr-un material utilizat în premieră în România. Acesta folosește un strat superior cu nisip de cuarț.

În piațetă se folosesc 2 tipuri de pavaj: de 18 centimetri grosime pentru zona carosabilă și de 12 centimetri grosime pentru zona pietonală. În placa de beton a pavajului, ultimii 2 centimetri sunt formați ca strat de uzură, strat care este compus dintr-un praf de rocă de nisip de cuarț, cu agregat de cuarț, de diferite culori și este protejat de o foiță de teflon care îi conferă rezistență la razele UV, îngheț/dezgheț și permite curățarea ușoară a petelor. Pavajul carosabil este montat pe un strat de beton macroporos care permite drenarea apelor, pe vertical, prin stratificații până în pământ.

Florin Birta

Renovarea acestei piațete a avut loc în perioada 2021-2023 ca parte din proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”. Finanţarea a fost asigurată din fonduri europene.


MyOradea
Harta
Calendar
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri