© MyOradea (iul. 2020)
Sală de spectacole pentru copii și altele. Sediul trupei de teatru pentru copii "Arcadia". Se află în Pasajul Vulturul Negru, la ieșirea spre pietonala Vasile Alecsandri.

Alte Linkuri

💁‍♂️ Ce trebuie să știi

  • Este sediul trupei de teatru pentru copii „Arcadia”
  • Se află în pasajul Vulturul Negru
  • La ieșirea spre pietonala Vasile Alecsandri
  • Dispune de 170 de locuri

🎭

Trupa Arcadia poartă mai departe moștenirea artistică a Teatrului de Stat pentru Copii și Tineret, fondat în Oradea în 1950.

👧🏻

Au lucrat aici personalități marcante ale teatrului, cum ar fi regizori ca Kovács Ildikó și Francisca Simionescu, recunoscuți pentru inovațiile lor în teatrul pentru copii. Deasemenea, scenograful Paul Fux, un pionier în arta teatrală.

🏆

Arcadia s-a distins prin numeroase premii la festivaluri din România și străinătate, inclusiv în Ungaria, Polonia, Croația, Germania și Austria. Repertoriul lor divers include atât piese clasice pentru copii, cât și creații contemporane originale, punând accent pe spectacole pentru adolescenți și tineri.

🎟️

În fiecare an, Arcadia găzduiește un festival internațional de teatru pentru copii și tineri. Teatrul are sediul în Palatul Vulturul Negru, o clădire istorică cu o sală de 170 de locuri.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri