© MyOradea (iul. 2023)
Primăria Oradea invită orădenii la ceremonia Zilei Naționale a României. În 1 decembrie 2023, de la ora 12:00, în Piața Unirii.
Piața Unirii 1 decembrie 2023 12:00 Intrare liberă

✅ Program Manifestații

Vezi aici programul plănuit de Primăria Oradea pentru ceremonia Zilei Naționale a României în Piața Unirii, din 1 decembrie 2023.

  • 12:00
    Ceremonial militar-religios și alocuțiuni
  • 12:55
    Defilarea detașamentului de onoare

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Oradea invită orădenii să participe la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment.

Festivităţile dedicate Zilei de 1 Decembrie vor începe la ora 12:00, în Piața Unirii, la statuia Regelui Ferdinand, cu un ceremonial militar-religios şi alocuțiuni, urmate de un scurt moment artistic și festivitatea de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, iar de la ora 12:55 va avea loc defilarea detașamentului de onoare.

Vă aşteptăm!

Primăria Oradea

🇷🇴

Oradea strălucește astăzi în culorile tricolorului, celebrând cu mândrie și bucurie Ziua Națională a României. Această zi specială, marcată pe 1 Decembrie, reprezintă un moment de reflecție și sărbătoare pentru întreaga națiune, fiind ziua în care, în 1918, Transilvania s-a unit cu România, consolidând astfel visul unității naționale.

📜

Oradea, un oraș cu o istorie bogată și un mozaic cultural divers, își deschide brațele pentru a sărbători această zi importantă. Străzile orașului sunt împodobite cu steaguri tricolore, iar aerul vibrează de sunetul muzicii tradiționale românești.

👨‍✈️

Manifestările încep în Piața Unirii, inima culturală a orașului, unde locuitorii și vizitatorii sunt invitați să participe la un program variat, ce include parade militare, expoziții de artă, spectacole de muzică și dansuri populare. Această piață, încărcată de istorie, devine astăzi un simbol al unității și diversității culturale a României.

💐

Un moment deosebit al sărbătorii este ceremonia de depunere de coroane la monumentul Unirii, un gest de omagiu adus eroilor care au luptat pentru unitatea națională. De asemenea, discursurile oficialităților subliniază importanța acestei zile în istoria României și rolul esențial al Oradiei în acest proces istoric.

❤️

Astăzi, Oradea nu doar sărbătorește trecutul, ci și privește cu speranță și încredere spre viitor, reafirmând valorile de unitate, cultura și istorie care definesc România. Ziua de 1 Decembrie rămâne un simbol etern al unității românești, un prilej de a ne reaminti că, împreună, suntem mai puternici.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri