Noul stadion din Oradea ˙ Mutarea grădinii zoologice ˙ Zboruri Air Oradea ˙ Șantiere care se vor termina în 2024 ˙ Șantiere noi în 2024
17 ianuarie 2024 11:31

Florin Birta, primarul orașului Oradea, la începutul ultimului an din primul său mandat, a dat un interviu în ziarul Bihoreanul din această săptămână. Am selectat câteva citate directe ale sale din acest articol, care poate fi citit în întregime în ediția tipărită săptămânală Bihoreanul nr. 1.193 (15-21 ianuarie 2024).

1. Despre noile pasaje din Centrul Civic

Am văzut chiar săptămâna aceasta pe Faecbook că unii reclamau că sunt balustrade legate cu sârme. Da, așa este, pentru că lucrările nu sunt gata, dar le-am cerut constructorilor ca, cel puțin acolo unde pietonii au acces, să pună acele balustrade, pentru a nu ne trezi cu anumite incidente.

[…]

Eu zic ă și trecerile de pietoni vor fi suficiente. […] Când toată lucrarea va fi finalizată, cu trotuarele și trecerile amenajate, oamenii vor vedea că sunt suficiente.

Florin Birta

2. Despre Air Oradea

Sperăm ca până în luna martie să semnăm contractul și din aprilie, mai sau cel târziu iunie să începem zborurile spre destinațiile București, Londra plus zborurile charter.

Florin Birta

3. Despre tram-tren

Problemele sunt diverse, de la spații de locuit până la neînțelegeri cu asociațiile de proprietari referitoare la parcări, la treceri de pietoni. Ne ocupăm de toate, dacă avem posibilitatea legală.

Florin Birta
© CJ Bihor

4. Despre candidatură

Dacă sondajele (interne ale PNL Bihor) vor arăta că primarul Florin Birta are șanse să câștige Primăria, intenționez să candidez la încă un mandat. […] Orice adversar poate fi un adversar de temut.

Florin Birta

5. Despre noul stadion

Sperăm să obținem finanțarea pentru stadion și ne vom mobiliza în acest sens, mai ales că am rezolvat cam toate problemele cu terenul.

Florin Birta
© Eurosport

6. Despre mutarea grădinii zoologice

Referitor la mutarea grădinii zoologice în Băile Felix, se pare că unii nu înțeleg cât de utilă ar fi aceasta pentru turiști. N-o să mai insistăm. Avem ca variantă de backup să o mutăm în capătul străzii Gheorghe Doja, unde municipiul are o pădure, mai ales că strada va fi asfaltată până acolo anul viitor. Zona va avea conectivitate și prin viitoarea centură metropolitană de nord.

Florin Birta

7. Despre 2024

Au început lucrările la pasajul de peste Șoseaua Borșului, care va permite accesul facil la Parcul Industrial și legătura cu terminalul intermodal.

În iunie-iulie estimăm că vom începe lucrările la pasajul de la intersecția Tudor Vladimirescu cu Decebal, vom începe lucrările la Spitalul de Boli Infecțioase, unde avem asigurată finanțarea de 135 milioane euro prin PNRR și avem un constructor desemnat, iar spre toamnă probabil și la viitoarea piațetă de pe strada Dunării. […]

Florin Birta

Toate citatele sunt extrase direct printr-o selecție din editorialul săptămânal Bihoreanul nr. 1.193 (15-21 ianuarie 2024). Vezi această ediție a ziarului pentru interviul complet cu Florin Birta.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri