Alte denumiri: Cetate Parking Oradea, Parcaj Cetate
Parcare situată în zona Catedralei Episcopale din Oradea, aproape de Cetatea Oradea. Două puncte de acces din strada de la Șanțul Cetății. Inaugurată în 30 decembrie 2023.

PROGRAM

Luni - Duminică Non-Stop

🚗 👉 🚃

Parcarea subterană de la Cetatea Oradea este o parcare de tip park and ride. Singura de acest fel din Oradea. Se află în jurul Catedralei Episcopale Ortodoxe din Centrul Civic, la nivel subteran.

A fost inaugurată la sfârșitul anului 2023, în data de 30 decembrie, împreună cu cele 7 pasaje din Centrul Civic care au fost deschise următoarea zi.

Parcarea subterană dispune de:

 • 225 de locuri pentru autoturisme
 • 31 de locuri pentru motociclete
 • 6 locuri dedicate încărcării vehiculelor electrice
 • 9 locuri rezervate pentru vehiculele persoanelor cu dizabilități

Locurile pentru persoane cu dizabilități sunt amplasate aproape de zonele de acces, de automatele de plată și de lifturi.

🅿️ Ce înseamnă Park and Ride?

Parcarea de tip „park and ride”, cunoscută și sub denumirea de parcare pentru navetiști și turiști, este un loc de parcare cu conexiuni la transportul public.

Acesta permite navetiștilor și altor persoane care se îndreaptă către centrele orașelor să își lase vehiculele și să se transfere la un autobuz, sistem feroviar (metrou rapid, tramvai ușor sau tren pentru navetiști) sau să formeze un grup pentru restul călătoriei.

Vehiculul este lăsat în parcarea respectivă pe timpul zilei și recuperat când proprietarul se întoarce. Parcările de tip „park and ride” sunt localizate, în general, în suburbii ale zonelor metropolitane sau la marginea orașelor mari.


 • MyOradea
  Harta
  Calendar
  Arhiva
  Vremea
  Știri
  Evenimente
  Articole
  Locuri