Astăzi este ultima zi în care orădenii mai pot vota unul dintre proiectele propuse de orădeni pentru bugetare participativă. Până la ora 23:59 se va mai putea vota.
27 noiembrie 2023 8:23

Astăzi marchează ultima oportunitate pentru cetățenii din Oradea de a-și exprima opțiunile privind viitorul orașului lor în cadrul programului de bugetare participativă. Cu un buget total de 1.5 milioane de lei, fiecare proiect are șansa de a primi până la 100.000 de lei, inclusiv TVA, pentru a aduce schimbări semnificative în comunitate.

Platforma online activ.oradea.ro rămâne deschisă pentru ultimele voturi, alături de întâlnirile publice organizate în diverse cartiere și companii ale orașului. Până acum, au fost validate 41 de proiecte inovatoare, ce vizează îmbunătățirea spațiilor publice, infrastructura culturală și socială, digitalizarea, mobilitatea urbană și siguranța circulației.

Printre proiectele propuse se numără picturi murale pentru revitalizarea zonelor gri ale orașului, jocuri inteligente „outdoor” cu aplicații educaționale, coduri QR pe statui pentru a îmbogăți experiența turiștilor, copaci solari pentru încărcarea dispozitivelor mobile și parcuri muzicale pentru copii. Toate acestea și multe altele pot fi consultate pe site-ul programului.

Pentru a participa la vot, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platforma activ.oradea.ro sau să se autentifice cu contul de Facebook. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot în fiecare dintre cele două etape ale procesului de votare – online și în cadrul întâlnirilor publice.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică pentru locuitorii Oradiei de a contribui direct la dezvoltarea și îmbunătățirea orașului. Prin votul lor, cetățenii au puterea de a decide care proiecte vor fi finanțate și implementate, marcând un pas important în direcția unui oraș mai vibrant și mai adaptat nevoilor comunității.

Nu ratați șansa de a vă face auzită vocea! Participați la vot și ajutați la modelarea viitorului Oradiei!

Cum îmi creez un cont pe Oradea Activ?


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri