Primăria Oradea invită cetățenii Oradiei să trimită sesizări sau recomandări cu privire la noul Plan de Amenajare a Teritoriului la Nivelul Zonei Metropolitane Oradea 2021-2027.
8 noiembrie 2023 11:04

Ce trebuie să știi:

📑 A fost publicat un document amplu întitulat „Planul de Amenajare a Teritoriului la Nivelul Zonei Metropolitane Oradea (Patzmo) 2021-2027„. Click pentru a deschide.

📬 Primăria Oradea cere părerea orădenilor și celor din apropiere cu privire la acest plan. Trimite sesizări sau recomandări la adresa de email: zmo@oradea.ro

🏘️ Contribuția reprezintă o responsabilitate civilă. Planul va ajuta la dezvoltarea zonei și are un rol crucial în stabilirea priorităților investiționale.

📮

Primăria Oradea anunță desfășurarea unei dezbateri publice esențiale pentru viitorul urbanistic al regiunii. Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională a inițiat consultări în vederea finalizării Planului de amenajare a teritoriului în Zona Metropolitană Oradea (PATZMO). Această inițiativă strategică este deschisă aportului cetățenesc până pe 28 noiembrie 2023.

📣

Planul propus, ce acoperă perioada 2021 – 2027, poate fi consultat fie în atașamentul disponibil online (PDF), fie direct pe portalul municipalității la secțiunea Dezbateri Publice. Orădenii și locuitorii zonelor adiacente sunt încurajați să transmită sesizări sau recomandări via email la adresa zmo@oradea.ro, participând activ la conturarea dezvoltării urbane.

👨‍👩‍👧‍👦

PATZMO este parte a unui efort mai amplu intitulat „Acțiuni de Simplificare a Procedurilor Administrative și de Planificare Strategică pentru cetățenii din Municipiul Oradea și Zona Metropolitană”, beneficiind de finanțare europeană sub egida Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

🏛️

Acest plan director vizează coordonarea strategică și spațială a dezvoltării zonei, integrându-se perfect cu alte instrumente de planificare și având un rol crucial în stabilirea priorităților investiționale. În conformitate cu cadrul legislativ actual, elaborarea acestui plan este o responsabilitate metropolitană cheie, în linie cu Legea 350/2001 și prevederile Codului administrativ.


MyOradea
Harta
Arhiva
Vremea
Știri
Evenimente
Articole
Locuri